Logo gemeente OSS

vandaag
PMD

donderdag 19 december
GFT

Jaaroverzicht

Geen ophaalgegevens gevonden voor

Je hebt je aangemeld om op het op te laten halen. Bevestig jouw aanmelding via de knop ‘Bevestig’.Wil je een e-mailherinnering ontvangen, geef dan jouw e-mailadres op


Dit verzoek is nog niet goedgekeurd

U gaat het ophaalverzoek voor op datum annuleren


Notificaties

Vul uw e-mailadres in en kies een afvalsoort om notificaties te ontvangen. U ontvangt altijd eerst een link via e-mail waarmee u de aanmelding of wijziging moet bevestigen. Heeft u al eerder notificaties ingesteld dan kunt u deze wijzigen. Wilt u zich afmelden dan kan dat door alle afvalsoorten te deselecteren en op opslaan te klikken

  • Restafval
  • GFT
  • PMD
  • Kerstbomen
  • Papier

Gebruik de onderstaande URL voor het toevoegen van de ophaaldagen aan jouw agenda.


Je aanvraag voor een fysieke kalender is succesvol geregistreerd en zal zo spoedig mogelijk verzonden worden.

Dit kan ongeveer 5 werkdagen duren.

Nieuws

Venster sluiten

-

Het is de foto van het nieuws: Winnaar van de E-waste Race Oss is bekend

Winnaar van de E-waste Race Oss is bekend

15-10-2024
De winnaar van de e-waste race is bekend!

De winnaar van de e-waste race is bekend! Basisschool ‘t Schrijverke in Herpen wist in de afgelopen vier weken het beste elektronisch afval in te zamelen voor reparatie of recycling. Ook voerden zij stevig campagne om beter om te gaan met onze spullen. In een nek-aan-nekrace streden negen Osse basisscholen tegen verspilling. Basisschool De Linde eindigde als tweede. De derde plaats was voor Vrije school ’t Kleurenbos. De deelnemende scholen verzamelden in totaal ruim 4.900 oude of kapotte huishoudelijke apparaten voor hergebruik.

 

Groot voorbeeld

De winnende school gaat op schoolreisje naar de Uitvindfabriek in Breda. De leerlingen ontvingen de prijs uit handen van wethouder Dolf Warris, Frank Grisel (bedrijfsleider Duurzaamheidsplein Oss) en Job Swinkels (medewerker afval). Dolf Warris: ‘Ik vind deze leerlingen een groot voorbeeld, ook voor volwassenen. Zij laten zien dat iedereen iets kan doen om goed voor ons klimaat te zorgen. Nooit meer je laptop of welk ander elektrisch apparaat ook in de vuilnisbak gooien. Het is allemaal materiaal om mooie nieuwe dingen van te maken.’

 

Lever elektronisch afval in

Wil jij ook je elektronisch afval inleveren? Dan is dit een mooi moment om in actie te komen. Van 14 t/m 20 oktober is het namelijk de Nationale Wecycleweek. Bij inlevering van oude of kapotte elektrische apparaten bij het Duurzaamheidsplein Oss ontvang je het gratis Wecycle kindervoorleesboek ‘Een passende beloning’ (op=op).

 

Duurzaamheidsplein Oss 

Het Duurzaamheidsplein is gevestigd aan Maaskade 28 in Oss en is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:30 uur tot 16:30 uur. Op zaterdag bent u welkom van 08:30 tot 15.00 uur. Op www.oss.nl/duurzaamheidsplein vindt u meer informatie over het inleveren van grof huishoudelijk afval.

 

Over de E-waste Race

Tijdens de E-waste Race leren kinderen op een interactieve manier over onderwerpen als consuminderen, grondstof schaarste, hergebruik, repareren en recyclen. De E-waste Race Oss is mogelijk gemaakt door de gemeente Oss, Race Against Waste en Stichting OPEN. De deelnemende basisscholen in Oss zijn: OBS Mettegeupel, De Lockaert, Sterrebos, Het Baken, Klimop, St. Lambertus, De Linde, ’t Kleurenbos en ‘t Schrijverke.

LEES MEER

Het is de foto van het nieuws: Resultaten vragenlijst afval scheiden

Resultaten vragenlijst afval scheiden

27-09-2024
De gemeente Oss is bezig met een nieuwe aanpak voor huishoudelijk afval.

De gemeente Oss is bezig met een nieuwe aanpak voor huishoudelijk afval. Om de koers van het nieuwe afvalbeleid te bepalen, hebben we inwoners in mei uitgenodigd om een vragenlijst over afval scheiden in te vullen. Ruim vijfduizend inwoners hebben meegedaan aan de vragenlijst. Dat is heel fijn, want de meningen en ideeën van inwoners zijn belangrijk voor het maken van een nieuw afvalbeleid voor Oss. Bedankt voor uw betrokkenheid!

Belangrijkste resultaten

De resultaten van het onderzoek geven inzicht in het gedrag van inwoners als het gaat om afval scheiden. Ook deelden inwoners veel ideeën over wat wij als gemeente het beste kunnen doen om het scheiden van afval aan te moedigen. Een aantal inzichten:

  • De meeste deelnemers aan de vragenlijst bieden het afval (meestal) gescheiden aan
  • De drie meest genoemde redenen om afval te scheiden zijn:
    • het is beter voor het milieu;
    • het is een kleine moeite;
    • het bespaart ruimte in de grijze restcontainer.
  • Bijna 90% van de deelnemers ziet wel eens afval naast ondergrondse afvalcontainers in Oss staan. En een flinke meerderheid ergert zich daaraan.
  • Bijna de helft van de deelnemers weet niet dat ze het grootste gedeelte van hun (huishoudelijk) afval gratis kunnen inleveren bij het Duurzaamheidsplein. De inwoners die dat wel weten, geven aan dat ze hierdoor ook beter hun afval scheiden.

Vervolg

De resultaten van de vragenlijst hebben we meegenomen in een opinienota die in oktober wordt besproken in de opiniecommissie. De opiniecommissie bestaat uit raads- en burgerleden van alle raadsfracties die samen een mening vormen over de aanpak voor huishoudelijk afval. Dit doen zij op basis van de opinienota. In de opinienota staan verschillende voorstellen voor het verbeteren van de afvalaanpak. Het bespreken van de opinienota is een belangrijke stap op weg naar een nieuw afvalbeleid voor de gemeente Oss.

Vragen?

Heeft u vragen over dit bericht? Van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur is de gemeente te bereiken via het telefoonnummer 14 0412. Wilt u meer weten over de inwonersenquête? In het onderzoeksrapport afvalscheiding leest u alle resultaten.

Afval inleveren bij het Duurzaamheidsplein Oss

Wist u dat veel afvalstromen die u kunt inleveren bij het Duurzaamheidsplein Oss gratis zijn? Van de 35 afvalstromen zijn er 24 gratis, zoals matrassen, oud ijzer en harde kunststoffen. Voor sommige afvalstromen, zoals vloerbedekking en bouw- en sloopafval, moet u betalen.
• Op www.oss.nl/duurzaamheidsplein vindt u meer informatie over het inleveren van afval
• Op www.oss.nl/afval vindt u meer informatie over afval

Het Duurzaamheidsplein is gevestigd aan Maaskade 28 in Oss en is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08:30 uur tot 16:30 uur. Op zaterdag bent u welkom tussen 08:30 en 15.00 uur.

LEES MEER

Waar zet ik mijn PMD-zakken aan de weg?

03-01-2023
Wordt uw PMD opgehaald? Zet de zakken op de verzamelplek voor GFT- en restafvalcontainers. Lees verder....

Wordt uw PMD opgehaald? Zet de zakken op de verzamelplek waar ook de GFT- en restafvalcontainers staan als deze geleegd worden.

-> Daardoor is de kans kleiner dat we zakken over het hoofd zien

-> en het scheelt veel tijd met inzamelen.

 

Woont u in een appartement of flat? Zet uw PMD-zakken dan bij de ondergrondse restafvalcontainer. Zet ze niet op de metalen plaat van de container.

 

Bedankt namens team afval!

LEES MEER

Het is de foto van het nieuws: Laat kapotte spullen gratis repareren bij het Repair Café

Laat kapotte spullen gratis repareren bij het R…

13-09-2021
Het Repair Café repareert kapotte spullen gratis voor u!

Hebt u een kapot broodrooster? Een kapotte fiets? Of een stoel waarvan een poot los zit? Het Repair Café repareert het gratis voor u! In de gemeente Oss zijn diverse Repair Cafés actief. De besturen van de Repair Café’s hebben besloten om meer samen te werken.

De Repair Café’s zijn weer open!

De Repair Café’s zijn door het coronavirus meer dan een jaar niet open geweest voor bezoekers. Gelukkig kunnen de Repair Café’s nu weer open, rekening houdend met de coronamaatregelen. Dit zijn de adressen en openingstijden:

Berghem

Adres: Dorpshuis de Berchplaets (Sportstraat 3 Berghem)

Openingstijden: elke derde woensdag van de maand van 9:30 tot 11:30 uur

Geffen

Adres: MFC de Koppellinck - Lokaal Kom d’r in (Kloosterstraat 6 Geffen)

Openingstijden: elke laatste vrijdag van de maand van 14:00 tot 16:30 uur. In 2023 is Repair Café Geffen gesloten in de maanden juli en december.

Megen

Adres: Gemeenschapshuis Acropolis (Broeder Everardusplein 1 Megen)

Openingstijden: elke eerste donderdag van de maand van 9:30 tot 11:30 uur.

Oijen

Dorpshuis ‘t Hart van Oijen, Kloosterstraat 1 Oijen

Openingstijden: één keer per maand, op vrijdag van 19.30 tot 21.30 uur.

Oss - Bonte Hoef

Adres: Wijkcentrum De Bonte Hoef (de Vlasakkers 9 Oss)

Openingstijden: elke laatste woensdag van de maand van 09:00 tot 11:30 uur

Oss - Meteoor

Ontmoetingscentrum Meteoor, Oude litherweg 20 Oss

Openingstijden: elke tweede woensdag van de maand  van 09:00 - 12:00 uur. In de maand augustus is er geen Repair Café in de Meteoor.

Oss - Schadewijk

Adres: Wijkcentrum Schadewijk (Leeuwerikstraat 2 Oss)

Openingstijden: elke tweede vrijdag van de maand van 14.00 tot 17:00 uur

Ravenstein

Adres: Gemeenschapshuis VidiReo (van kesselplaats 2 Ravenstein)

Openingstijden: elke tweede zaterdag van de maand van 10:00 tot 12:00 uur

Werkkeet op het Duurzaamheidsplein

Gemeente Oss heeft op het Duurzaamheidsplein Oss een werkkeet geplaatst voor de medewerkers van het Repair Café. Hier werken de Repair Cafés vanaf 1 september samen om ingeleverde goederen uit elkaar te halen voor onderdelen. Deze onderdelen gebruiken ze bij de repareer sessies van de Repair Café’s. Op deze manier kunnen de repair café’s nog meer spullen hergebruiken. De werkkeet is niet toegankelijk voor bezoekers.

Meer weten?

Voor vragen over het Repair Café kunt u contact opnemen met:

LEES MEER

Het is de foto van het nieuws: Winnaar van de E-waste Race Oss is bekend

Winnaar van de E-waste Race Oss is bekend

15-10-2024
De winnaar van de e-waste race is bekend!

De winnaar van de e-waste race is bekend! Basisschool ‘t Schrijverke in Herpen wist in de afgelopen vier weken het beste elektronisch afval in te zamelen voor reparatie of recycling. Ook voerden zij stevig campagne om beter om te gaan met onze spullen. In een nek-aan-nekrace streden negen Osse basisscholen tegen verspilling. Basisschool De Linde eindigde als tweede. De derde plaats was voor Vrije school ’t Kleurenbos. De deelnemende scholen verzamelden in totaal ruim 4.900 oude of kapotte huishoudelijke apparaten voor hergebruik.

 

Groot voorbeeld

De winnende school gaat op schoolreisje naar de Uitvindfabriek in Breda. De leerlingen ontvingen de prijs uit handen van wethouder Dolf Warris, Frank Grisel (bedrijfsleider Duurzaamheidsplein Oss) en Job Swinkels (medewerker afval). Dolf Warris: ‘Ik vind deze leerlingen een groot voorbeeld, ook voor volwassenen. Zij laten zien dat iedereen iets kan doen om goed voor ons klimaat te zorgen. Nooit meer je laptop of welk ander elektrisch apparaat ook in de vuilnisbak gooien. Het is allemaal materiaal om mooie nieuwe dingen van te maken.’

 

Lever elektronisch afval in

Wil jij ook je elektronisch afval inleveren? Dan is dit een mooi moment om in actie te komen. Van 14 t/m 20 oktober is het namelijk de Nationale Wecycleweek. Bij inlevering van oude of kapotte elektrische apparaten bij het Duurzaamheidsplein Oss ontvang je het gratis Wecycle kindervoorleesboek ‘Een passende beloning’ (op=op).

 

Duurzaamheidsplein Oss 

Het Duurzaamheidsplein is gevestigd aan Maaskade 28 in Oss en is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:30 uur tot 16:30 uur. Op zaterdag bent u welkom van 08:30 tot 15.00 uur. Op www.oss.nl/duurzaamheidsplein vindt u meer informatie over het inleveren van grof huishoudelijk afval.

 

Over de E-waste Race

Tijdens de E-waste Race leren kinderen op een interactieve manier over onderwerpen als consuminderen, grondstof schaarste, hergebruik, repareren en recyclen. De E-waste Race Oss is mogelijk gemaakt door de gemeente Oss, Race Against Waste en Stichting OPEN. De deelnemende basisscholen in Oss zijn: OBS Mettegeupel, De Lockaert, Sterrebos, Het Baken, Klimop, St. Lambertus, De Linde, ’t Kleurenbos en ‘t Schrijverke.

LEES MEER

Het is de foto van het nieuws: Resultaten vragenlijst afval scheiden

Resultaten vragenlijst afval scheiden

27-09-2024
De gemeente Oss is bezig met een nieuwe aanpak voor huishoudelijk afval.

De gemeente Oss is bezig met een nieuwe aanpak voor huishoudelijk afval. Om de koers van het nieuwe afvalbeleid te bepalen, hebben we inwoners in mei uitgenodigd om een vragenlijst over afval scheiden in te vullen. Ruim vijfduizend inwoners hebben meegedaan aan de vragenlijst. Dat is heel fijn, want de meningen en ideeën van inwoners zijn belangrijk voor het maken van een nieuw afvalbeleid voor Oss. Bedankt voor uw betrokkenheid!

Belangrijkste resultaten

De resultaten van het onderzoek geven inzicht in het gedrag van inwoners als het gaat om afval scheiden. Ook deelden inwoners veel ideeën over wat wij als gemeente het beste kunnen doen om het scheiden van afval aan te moedigen. Een aantal inzichten:

  • De meeste deelnemers aan de vragenlijst bieden het afval (meestal) gescheiden aan
  • De drie meest genoemde redenen om afval te scheiden zijn:
    • het is beter voor het milieu;
    • het is een kleine moeite;
    • het bespaart ruimte in de grijze restcontainer.
  • Bijna 90% van de deelnemers ziet wel eens afval naast ondergrondse afvalcontainers in Oss staan. En een flinke meerderheid ergert zich daaraan.
  • Bijna de helft van de deelnemers weet niet dat ze het grootste gedeelte van hun (huishoudelijk) afval gratis kunnen inleveren bij het Duurzaamheidsplein. De inwoners die dat wel weten, geven aan dat ze hierdoor ook beter hun afval scheiden.

Vervolg

De resultaten van de vragenlijst hebben we meegenomen in een opinienota die in oktober wordt besproken in de opiniecommissie. De opiniecommissie bestaat uit raads- en burgerleden van alle raadsfracties die samen een mening vormen over de aanpak voor huishoudelijk afval. Dit doen zij op basis van de opinienota. In de opinienota staan verschillende voorstellen voor het verbeteren van de afvalaanpak. Het bespreken van de opinienota is een belangrijke stap op weg naar een nieuw afvalbeleid voor de gemeente Oss.

Vragen?

Heeft u vragen over dit bericht? Van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur is de gemeente te bereiken via het telefoonnummer 14 0412. Wilt u meer weten over de inwonersenquête? In het onderzoeksrapport afvalscheiding leest u alle resultaten.

Afval inleveren bij het Duurzaamheidsplein Oss

Wist u dat veel afvalstromen die u kunt inleveren bij het Duurzaamheidsplein Oss gratis zijn? Van de 35 afvalstromen zijn er 24 gratis, zoals matrassen, oud ijzer en harde kunststoffen. Voor sommige afvalstromen, zoals vloerbedekking en bouw- en sloopafval, moet u betalen.
• Op www.oss.nl/duurzaamheidsplein vindt u meer informatie over het inleveren van afval
• Op www.oss.nl/afval vindt u meer informatie over afval

Het Duurzaamheidsplein is gevestigd aan Maaskade 28 in Oss en is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08:30 uur tot 16:30 uur. Op zaterdag bent u welkom tussen 08:30 en 15.00 uur.

LEES MEER

MEER NIEUWS

Scheidingsinfo

Klik op onderstaande iconen voor informatie over het type afval.

  • Scheidingsinformatie over GFT GFT
  • Scheidingsinformatie over PMD PMD
  • Scheidingsinformatie over Papier en karton Papier
  • Scheidingsinformatie over Restafval Restafval
  • Scheidingsinformatie over Luier- en incontinentiemateriaal Luiers
  • Scheidingsinformatie over Glas Glas
  • Scheidingsinformatie over Textiel Textiel
  • Scheidingsinformatie over Grofvuil Grofvuil
  • Scheidingsinformatie over Klein chemisch afval KCA
  • Scheidingsinformatie over Frituurvet en Olie Vet
  • Scheidingsinformatie over Asbest Asbest
  • Scheidingsinformatie over Kerstbomen Kerstbomen

GFT

Bij het Groente-, Fruit-, en Tuinafval (GFT) mogen alle resten van groente, fruit, aardappelen, rijst, pasta, vlees en vis, brood, botjes, notendoppen, koffiedrab, stro, klein snoeiafval, snijbloemen, (kamer)planten, gras en onkruid uit de tuin. Kijk op onze website voor meer informatie. Twijfelt u of iets bij het GFT hoort? Check het op afvalscheidingswijzer.nl.

Grijze container met groene deksel

GFT hoort in de GFT-container. Dit is de grijze container met de groene deksel. Deze wordt één keer per twee weken geleegd. Hier vindt u alle informatie over afvalcontainers.

Woont u in een flat of bovenwoning, dan kunt u uw restafval en GFT kwijt in een ondergrondse container. Daarvoor heeft u een containerpas nodig. Heeft u een tuin en kunt een container kwijt op uw eigen terrein? Dan kunt u een eigen container aanvragen voor GFT.

Snoeiafval

Grof snoeiafval dat niet in uw groene container past, kunt u gratis inleveren of laten ophalen.

Afvalcontainer aan de straat zetten

  • Zet uw afvalcontainer op de ophaaldag uiterlijk om 7.00 uur of de avond ervoor aan de straat. Met de wielen en handgrepen richting de woning of grasstrook
  • Zorg dat de deksel gesloten is.
  • Maximaal 75 kilo
  • Veel straten hebben een verzamelplaats voor het aanbieden van containers. U herkent deze plaats aan een tegel met daarop een container.
  • Na het legen moet uw container vanaf 19.00 uur weer op uw eigen terrein staan.

PMD

Verpakkingen van plastic, metaal en drinkpakken (PMD) mogen bij elkaar in de speciale PMD-zak. Deze zakken worden één keer per twee weken ingezameld. U haalt de zakken gratis in het gemeentehuis, bij de ir. Diddewerf, het Duurzaamheidsplein en bij de meeste supermarkten in Oss.

Wat hoort bij PMD?

Metalen verpakkingen zijn drank- en conservenblikjes, siroopflessen en aluminium schalen. Drankenkartons zijn bijvoorbeeld pakken van yoghurt, melk en sap. De verpakkingen moeten leeg zijn!. Stop er dus ook geen ander plastic verpakkingsafval in. Twijfelt u of iets bij het PMD mag? Check het in de afvalscheidingswijzer.

Afval aan de straat zetten

Zet de PMD-zakken op de ophaaldag uiterlijk om 07.00 uur aan de straat. Dit mag u ook de avond voor de ophaaldag doen. Op de plaats waar u uw groene of grijze container aanbiedt. Woont u in een appartement of flat? Zet dan uw PMD-afval alleen tijdens de ophaaldag klaar.

Gratis inleveren

U kunt PMD-afval ook inleveren bij het Duurzaamheidsplein Oss. Of gooi de zakken in de ondergrondse containers bij winkelcentra en supermarkten. Kijk voor alle locaties bij Menu > GPS. Stop de zakken niet te vol, want dan passen ze niet door de opening van de container.

 

Papier en karton

Oud papier en karton wordt één keer per maand aan huis opgehaald. U kunt oud papier ook gratis inleveren op het Duurzaamheidsplein Oss.

Bij papier mag alles wat van papier en karton is. Denk aan kranten en reclamefolders, maar ook aan verpakkingen. Drankverpakkingen en pizzadozen horen er niet bij, daar zit een plastic of aluminium laagje in. Kijk voor alle voorwaarden op onze website.

Oud papier en karton aanbieden aan de straat

  • Zet uw oud papier op de ophaaldag uiterlijk om 07:00 uur aan de straat. Dit mag u ook de avond voor de ophaaldag doen.
  • Zet het oud papier aan de straat op de plaats waar u uw groene of grijze container aanbiedt.
  • Let er op dat uw oud papier niet weg kan waaien. Bundel het of doe het in dozen, niet in kratjes.
  • Woont u in een appartement of flat? Zet dan uw oud papier en/of karton tijdens ophaaldagen bij de verzamelcontainers. Let op: oud papier niet op de metalen plaat van de container plaatsen.

 

Restafval

Belangrijk: vanaf 1 januari 2022 kunt u geld terugkrijgen als u minder restafval weggooit. Lees er alles over op deze pagina.

 

Wat mag bij het restafval?

Alleen afval dat u niet kunt scheiden mag bij het restafval. De meeste soorten afval horen niet bij het restafval. Dit kunt u in ieder geval allemaal gescheiden inleveren:

  • Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT)
  • Plastic, Blik en Drinkpakken (PBD)
  • Oud papier en karton
  • Glas
  • Textiel
  • Klein chemisch afval
  • Grofvuil
  • Snoeiafval

Luiers en ander incontinentiemateriaal mogen bij het restafval, maar kunt u ook inleveren op het Duurzaamheidsplein Oss of in speciale containers. Twijfelt u of iets bij het restafval hoort? Check het op afvalscheidingswijzer.nl

Grijze container

Restafval hoort in de restafvalcontainer. Dit is de grijze container. Deze wordt één keer per drie weken geleegd. Hier vindt u alle informatie over afvalcontainers.

Woont u in een flat of bovenwoning, dan heeft u geen eigen restafvalcontainer. U kunt uw afval kwijt in een ondergrondse container. Daarvoor heeft u een containerpas nodig.

Wilt u hulp met afval scheiden of hebt u daar vragen of tips over? Stuur een e-mail: [email protected].

Afvalcontainer aan de straat zetten

  • Zet uw afvalcontainer op de ophaaldag uiterlijk om 7.00 uur of de avond ervoor aan de straat. Met de wielen en handgrepen richting de woning of grasstrook
  • Zorg dat de deksel gesloten is.
  • Maximaal 75 kilo
  • Veel straten hebben een verzamelplaats voor het aanbieden van containers. U herkent deze plaats aan een tegel met daarop een container.
  • Na het legen moet uw container vanaf 19.00 uur weer op uw eigen terrein staan.

Luier- en incontinentiemateriaal

Luiers en incontinentiemateriaal kunt u gratis inleveren bij het Duurzaamheidsplein Oss. Hier kunt u ook gratis luierzakken krijgen.

Bij veel kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen staan speciale containers voor luiers en incontinentiemateriaal.

 

Ga naar Menu > GPS voor een overzicht van alle luiercontainers in gemeente Oss.

 

Glas

Glas gooit u gratis in de glascontainers bij supermarkten, winkelcentra en in sommige wijken. Scheid wit, groen en bruin glas. Het glas hoeft niet schoon te zijn en de deksel of dop mag u erop laten zitten.

 

Ga naar Menu > GPS voor een overzicht van alle glascontainers in gemeente Oss.

 

Geen vlakglas

In de containers mag geen vlakglas zoals (auto)ruiten, spiegels, thermopane, gewapend glas, spiegels, aardewerk of porselein. Dit kunt u inleveren bij Duurzaamheidsplein Oss, Maaskade 28 in Oss.

Textiel

Textiel is kleding, schoenen en laarzen. Herbruikbaar textiel kan in de kledingcontainers bij supermarkten, winkelcentra en in sommige wijken. Gebruik kleine zakken en sluit ze goed af.

U kunt textiel ook inleveren bij Duurzaamheidsplein Oss, Maaskade 28 in Oss. Of bij het Kringloopbedrijf Oss, Maaskade 32 in Oss.

 

Ga naar Menu > GPS voor een overzicht van alle textielcontainers in gemeente Oss.

Grofvuil

Grofvuil is grof huishoudelijk afval dat niet in een vuilniszak of container past. Bijvoorbeeld bouw- en sloopafval. Of gebruiksgoederen zoals koelkasten, televisies en huishoudelijke apparaten. U kunt grofvuil inleveren op het Duurzaamheidsplein Oss. Gebruiksgoederen kunt u ook inleveren bij Kringloopbedrijf Oss.

Grof snoeiafval

Grof snoeiafval dat niet in uw groene container past, kunt u gratis inleveren bij het Duurzaamheidsplein. U kunt het ook gratis door de gemeente op laten halen. Kijk voor alle voorwaarden en het maken van een afspraak op oss.nl/snoeiafval.

Plattegrond Duurzaamheidsplein Oss

Brengt u afval naar het Duurzaamheidsplein? Kijk dan eerst even op de plattegrond. Zo kunt u thuis met inladen alvast rekening houden met de rijrichting op het Duurzaamheidsplein.

Klein chemisch afval

Klein chemisch afval (KCA) zijn stoffen die gevaarlijk kunnen zijn. Bijvoorbeeld brandbaar, giftig en bijtend. Denk hierbij aan schoonmaakmiddelen, verf, medicijnen, batterijen, spaarlampen, frituurvet en oliën.

Gratis inleveren

U kunt het gratis inleveren bij Duurzaamheidsplein Oss, Maaskade 28 in Oss. Het liefst in de originele verpakking.

 

Frituurvet en Olie

Waar lever ik Frituurvet in?

Firtuurvet kunt u gratis inleveren. Kijk op frituurvetrecyclehet.nl voor alle inzamelpunten.

Wat kan er allemaal ingezameld worden?
Frituurvet en –olie, bakvet en –olie, maar bijvoorbeeld ook olie van potjes feta of zongedroogde tomaatjes.

Hoe kan het frituurvet worden ingezameld?
Doe gebruikt frituurvet terug in de originele verpakking of in een lege plastic fl­es. Restjes bakvet of olie kunnen met een trechter gemakkelijk in een lege plastic fl­es worden gegoten. Sluit de verpakking of ­fles goed af en doe hem in de vet container.

Hoe kan het frituurvet meegenomen worden naar het frituurvet inleverpunt?
Het vet wordt terug in de verpakking of in een lege plastic ­fles gegoten. Zo lekt het niet en kan het mee worden genomen in een tas of aparte plastic zak. Het vet kan met fl­es en al in de vet container gedaan worden.

 

Asbest

Asbest moet u eerst melden bij de gemeente via telefoonnummer 14 0412. Daarna kunt u het inleveren bij Duuzaamheidsplein Oss, Maaskade 28 in Oss. Dat kan alleen als u het volgens de regels verpakt.

Regels

Lees hier alles over het aanbieden van asbest.

Kerstbomen

Kerstbomen halen we elk jaar in januari op. In de afvalkalender staat de datum dat we bij u langs komen.

 

Inzamellocaties

Hieronder staat een kaart afgebeeld van Google Maps. Door een icoon te selecteren worden de betreffende inzamellocaties getoond. Onder deze kaart staat nogmaals van elk type afval de inzamellocatie met het dichtsbijzijnde adres weergegeven.

Hieronder staat een lijst met de dichtsbijzijnde inzamelpunten in de buurt van uw postcode. Onder deze lijst vindt u een link waar u alle locaties in uw gemeente kunt bekijken

Glas Maasdijk 31 5366AA MEGEN

Textiel Maasdijk 31 5366AA MEGEN

PMD Maaskade 28 5347KD OSS

Papier Maaskade 28 5347KD OSS

Vet Pattonstraat 1 5346TA OSS

Luiers Meerstraat 22 5366KB MEGEN

MEER LOCATIES

Tips

Wat mag in welke afvalbak?

Waar laat je een yoghurtpak, pizzadoos, of chipszak? Zoek het op in de afvalscheidingswijzer van Milieu Centraal. Beschikbaar als gratis app en website.

Frituurvet weggooien?

Wist u dat u frituurvet gratis kunt inleveren op speciale inzamelpunten? Kijk op deze website voor alle informatie.

Restafval is geld waard

Vanaf 1 januari 2022 kunt u geld terugkrijgen als u minder vaak restafval weggooit. Lees er alles over op deze pagina.

Afval scheiden

Wilt u hulp met afval scheiden of hebt u daar vragen of tips over? Stuur een e-mail: [email protected].

Snoeiafval

Wist u dat u snoeiafval gratis kunt inleveren? We komen het ook gratis ophalen. Meer info: oss.nl/snoeiafval

Vragen over uw afvalcontainers?

Wilt u containers aanvragen? Of bent u uw container kwijt? Kijk op deze pagina voor alle info over afvalcontainers.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie en tips over afval op www.oss.nl/afval.