Logo gemeente ROERMOND

Jaaroverzicht

Geen ophaalgegevens gevonden voor

Je hebt je aangemeld om op het op te laten halen. Bevestig jouw aanmelding via de knop ‘Bevestig’.Wil je een e-mailherinnering ontvangen, geef dan jouw e-mailadres op


Dit verzoek is nog niet goedgekeurd

U gaat het ophaalverzoek voor op datum annuleren


Notificaties

Vul uw e-mailadres in en kies een afvalsoort om notificaties te ontvangen. U ontvangt altijd eerst een link via e-mail waarmee u de aanmelding of wijziging moet bevestigen. Heeft u al eerder notificaties ingesteld dan kunt u deze wijzigen. Wilt u zich afmelden dan kan dat door alle afvalsoorten te deselecteren en op opslaan te klikken

  • PMD
  • restafval
  • gft
  • kerstbomen
  • papier

Gebruik de onderstaande URL voor het toevoegen van de ophaaldagen aan jouw agenda.


Je aanvraag voor een fysieke kalender is succesvol geregistreerd en zal zo spoedig mogelijk verzonden worden.

Dit kan ongeveer 5 werkdagen duren.

Scheidingsinformatie

Klik op onderstaande iconen voor informatie over het type afval.

  • Scheidingsinformatie over Restafval restafval
  • Scheidingsinformatie over Groente, Fruit en Tuinafval gft
  • Scheidingsinformatie over Plastic, Metalen en Drankkartons PMD
  • Scheidingsinformatie over Papier en karton papier
  • Scheidingsinformatie over Textiel textiel
  • Scheidingsinformatie over Glas glas
  • Scheidingsinformatie over Grofvuil betaald Grofvuil Betaald
  • Scheidingsinformatie over Kringloop kringloop
  • Scheidingsinformatie over Frituurvet en Olie vet
  • Scheidingsinformatie over Asbest asbest
  • Scheidingsinformatie over Klein chemisch afval kca
  • Scheidingsinformatie over Piepschuim piepschuim
  • Scheidingsinformatie over Kerstbomen kerstbomen
  • Scheidingsinformatie over Luier- en incontinentiemateriaal luiers
  • Scheidingsinformatie over Blik aluminium blik
  • Scheidingsinformatie over Drankkarton drankkarton
  • Scheidingsinformatie over Restafval & Groente, Fruit en Tuinafval rest/gft

Restafval

De gemeente kent verschillende inzamelmiddelen voor restafval, bijvoorbeeld de restafvalcontainer of afvalemmer voor restafval. De restafvalcontainer wordt eenmaal in de twee weken leeggemaakt. Afvalemmers worden wekelijks leeggemaakt. Bij een aantal hoogbouwcomplexen wordt het afval ingezameld via ondergrondse containers. Toegang tot deze containers gebeurt op elektronische wijze door middel van een pasje. Dit pasje is gekoppeld aan het adres en dient bij verhuizing op een zichtbare plaats in de woning klaar gelegd te worden voor de volgende bewoner. 

Voor meer informatie, www.roermond.nl/afval of neem contact op met de Gemeente Roermond via  telefoonnummer: 14 0475.

Aanbiedregels

Zet uw inzamelmiddel op de ophaaldag voor 7.30 uur op de stoep voor uw woning. De routes voor de inzameling van huisvuil kunnen wijzigen. Daardoor kan de vuilniswagen vroeger of later komen dan u gewend bent. Nadat uw inzamelmiddel is leeggemaakt wordt u verzocht dit zo snel mogelijk - maar uiterlijk aan het einde van de inzameldag - weerop uw eigen perceel te plaatsen.

Inzamelmiddel beschadigd of vermist?

Is uw inzamelmiddel beschadigd (wiel eraf, deksel kapot of scheuren), bel dan met de gemeentevoor een afspraak, telefoonnummer: 14 0475.

Groente, Fruit en Tuinafval

 

Groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) wordt eenmaal per twee weken ingezameld via de gft container. Maakt u gebruik van afvalemmers dan geldt dat de groene emmer elke week wordt leeg gemaakt. Bij een aantal hoogbouwcomplexen wordt het afval ingezameld via ondergrondse containers. Toegang tot de containers gebeurt op elektronische wijze door middel van een pasje. Het pasje is adresgebonden en dient bij verhuizing op een zichtbare plek klaar gelegd te worden voor de volgende bewoner.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Gemeente Roermond via telefoonnummer: 14 0475 en kijk op www.roermond.nl/afval 

Aanbiedregels

Zet uw inzamelmiddel op de ophaaldag vóór 7.30 uur voor uw woning op de stoep. De routes voor de inzameling van huisvuil kunnen wijzigen. Daardoor kan de huisvuilwagen vroeger of later komen dan u gewend bent. Nadat uw inzamelmiddel is leeggemaakt wordt u verzocht dit zo snel mogelijk - maar uiterlijk aan het einde van de inzameldag - weer binnen te halen.

Inzamelmiddel beschadigd of vermist?

Is uw inzamelmiddel beschadigd (wiel eraf, deksel kapot of scheuren), bel dan met de gemeente voor een afspraak, telefoonnummer: 14 0475.

Grof tuinafval

Tweemaal per jaar in het voor- en najaar kunt u op afroep grof tuinafval en snoeihout laten versnipperen en/of ophalen. Het versnipperen is gratis, maar de snippers moeten wel worden teruggenomen voor gebruik in eigen tuin. Voor het ophalen van grof tuinafval aan huis betaalt u per aanbieding (maximaal 3 kubieke meter). Indien het tuinafval niet goed volgens de spelregels wordt aangeboden, wordt het afval niet meegenomen c.q versnipperd. Zie www.roermond.nl/afval voor de actuele tarieven van het ophalen van grof tuinafval.

Informatie over het aanmelden, ophalen of versnipperen van grof tuinafval (aanmelden en wanneer) treft u een paar weken vóór de inzameling aan op www.roermond.nl.

Grof tuinafval kunt u ook gratis naar het Milieupark brengen.

Plastic, Metalen en Drankkartons

Plastic verpakkingsafval, metalen (blik) en Drankenkartons (PMD) moeten gescheiden van het huishoudelijk restafval worden aangeboden. PMD wordt elke week bij u aan huis opgehaald. Kijk voor de juiste inzameldag op www.mijnafvalwijzer.nl. Inzameling gebeurt via de doorzichtige plastic PMD-zak. PMD kunt u overigens ook zelf naar het Milieupark brengen. Dit is gratis.

Regels voor de inzameling van PMD

  • Gebruik de speciale doorzichtige plastic zak. PMD dat op een andere manier wordt aangeboden wordt niet meegenomen;
  • Zorg dat het PMD op de inzameldag voor 7.30 uur op de aanbiedplaats (plek waar u ook uw duobak of emmertje plaatst) staat. Bewoners van appartementen en hoogbouwlocaties kunnen de plastic zakken vóór het complex aan de openbare weg neerzetten;
  • Voorkom het wegwaaien van zakken, door deze aan elkaar te binden; 
  • Etiketten mogen op de verpakkingen blijven zitten;
  • Zorg dat de verpakkingen leeg zijn;
  • Schoonspoelen van de verpakking voorkomt het ontstaan van stank.

Meer informatie over deze inzameling vindt u op www.roermond.nl/pmd.

Piepschuim hoort NIET thuis bij het PMD.

Piepschuim kunt u gratis naar het milieupark brengen.

Papier en karton

Oud papier en karton wordt in uw wijk maandelijks opgehaald door een vereniging.

Om te voorkomen dat het papier alle kanten uitwaait dient u dit gebundeld en/of in dozen (niet in plastic zakken) voor de verenigingen klaar te zetten.

Zet het oud papier en karton zo kort mogelijk voor de inzamelronde buiten. Op doordeweekse avonden starten de inzamelingen om 18:00 uur. Inzamelingen op zaterdag starten om 09:00 uur. 

Oud papier en karton kunt u ook zelf naar het Milieupark brengen. Dit is gratis.

Krijgt u teveel folders? Plak een sticker tegen drukwerk op uw brievenbus.

Textiel

Textiel moeten gescheiden van het huishoudelijk restafval worden aangeboden. Daarvoor kunt u terecht bij de textielcontainers op diverse plekken in de gemeente. Textiel kunt u overigens ook gratis naar het Milieupark of naar Kringloopcentrum Het Goed brengen. 

Textiel en schoenen

Textiel zoals kleding die u niet meer draagt, oude of kapotte kleding, lakens, dekens, poetsdoeken, restjes stof, hand- en theedoeken en gordijnen horen in de textielcontainers. Ook schoenen zijn welkom.
Wat NIET in de textielcontainer hoort, zijn kussens, dekbedden of plastic speelgoed.

Maak gebruik van het milieupark aan de Mijnheerkensweg in Roermond. 

Gebruik containers voor textielinzameling.

Verkeerd aangeboden textiel zorgt al snel voor overlast. Daarom de volgende gebruiksregels:

  • Gebruik geen grotere plastic zakken dan de standaard huisvuilzak (50 liter), anders komt deze klem te zitten.
  • Bind de zakken goed dicht om vervuiling van textiel te voorkomen.
  • Het is verboden om kledingzakken bij de container achter te laten als deze vol is. 
  • Bel het telefoonnummer dat op de kledingcontainer staat als de container vol is. Deze wordt dan spoedig leeg gemaakt.

Glas

Glas moet gescheiden van het huishoudelijk afval worden aangeboden. Daarvoor kunt u terecht bij de glascontainers op diverse plekken in de stad. Glas kunt u overigens ook gratis naar het Milieupark brengen.

Glas

Glazen flessen, potjes en dergelijke kunnen - schoongespoeld - in de containers worden gedeponeerd. In de glascontainers horen geen porselein, kurken en (schroef)doppen. Ook vlakglas mag niet in de glascontainers. Op het Milieupark staat hiervoor een aparte container.

 

Grofvuil betaald

Grof huishoudelijk afval is afval dat door grootte of samenstelling niet in de afvalcontainer past, zoals meubels en matrassen. Grof huishoudelijk afval kunt u zelf naar het Kringloopwarenhuis brengen of laten ophalen. Alles wat nog bruikbaar is, kunt u gratis laten ophalen door het Kringloopcentrum. Voor onbruikbare spullen die niet meer in het Kringloopwarenhuis verkocht kunnen worden betaalt u een bijdrage. Kijk voor de actuele tarieven op www.roermond.nl/afval.

Kringloop

Het Kringloopwarenhuis Het Goed haalt bruikbare spullen, elektrische apparaten en grof huishoudelijk afval aan huis op. U kunt melden dat bij u bruikbare spullen, elektrische apparatuur en/of grof huishoudelijk afval dient te worden opgehaald. Dit kan telefonisch: 0475-331335 of digitaal via www.hetgoed.nl

Adres:
Doctor Philipslaan 49b, Roermond

Kringloopwarenhuis Het Goed
Openingstijden:

  • maandag t/m vrijdag: 10.00-18.00 uur;
  • zaterdag: 10.00-17.00 uur;
  • zondag: 11.00-17.00 uur.

Zie voor afwijkende openingstijden www.roermond.nl/afval

 

Frituurvet en Olie

Gebruikt frituurvet kunt u inleveren bij een van de vele inzamelpunten bij u in de buurt of bij de chemocar die vier keer per jaar door Roermond rijdt. Dan wordt het hergebruikt en dat is goed voor het milieu. Kijk voor het dichtstbijzijnde inleverpunt op www.hergebruikfrituurvet.nl. Giet oud frituurvet hiervoor terug in de originele verpakking of doe het in een petfles of melkpak en maak deze dicht. U kunt frituurvet ook gratis afgeven bij het Milieupark of het Kringloopwarenhuis.

Tip: geen verstopte riolering
Gooi frituurvet nooit in het toilet, waardoor het in het riool terecht kan komen. Dit om verstoppingen te voorkomen.

Asbest

Asbest kunt u gescheiden en dubbel verpakt in stevige landbouwfolie gratis afleveren bij het Milieupark (zie ook onder Milieupark). Belangrijk is dat u de naden met stevige tape goed dicht plakt en alles in handzame pakketten verpakt is.
Omdat het verwijderen of slopen van asbesthoudende materialen risico’s met zich meebrengt, is het in veel gevallen verplicht dit door gespecialiseerde bedrijven te laten uitvoeren. Voor meer informatie over hoe om te gaan met asbest kunt u bellen met de Afdeling bouwtoezicht via het centrale telefoonnummer van de gemeente: 14 0475.

Klein chemisch afval

Klein chemisch afval moet gescheiden worden aangeboden. Klein chemisch afval kan gratis worden ingeleverd bij het Milieupark en bij de chemokar die vier keer per jaar op een aantal plekken in de wijken staat. Informatie over tijd en plaats waarop de chemokar bij u in de wijk komt, kunt u vinden op: www.roermond.nl/kca.

Bij de chemokar kunt u ook terecht met kleine elektrische apparaten (klein = passend in een plastic boodschappentas) en frituurvet en -olie. Kijk op www.roermond.nl/afval voor de data dat de chemokar aanwezig is in de stad.

Piepschuim

Piepschuim mag niet bij het plastic verpakkingsafval maar kunt u naar het mileupark brengen. Op het milieupark staat een container voor piepschuim.

Kerstbomen

In begin van een nieuw kalenderjaar worden kerstbomen aan huis opgehaald. De inzameldata voor de kerstbomen zijn opgenomen in de Afvalwijzer. De kerstboom op de juiste inzameldag, zonder versiering en pot, voor 07:30 uur buiten leggen.

U kunt uw kerstboom ook zelf naar het milieupark brengen. Dit is gratis.

Luier- en incontinentiemateriaal

Van januari tot juli is er tijdelijk een mogelijkheid om uw luier- en incontinentiemateriaal in een goed gesloten plastic zak in ondergrondse luiercontainers te doen.

Deze containers zijn tijdelijk in gebruik genomen om huishoudens tegemoet te komen die dit afval moeilijk kwijt kunnen in hun duobak die in deze periode een keer in de twee weken wordt leeg gemaakt. 

Deze tijdelijke containers bevinden zich bij de glascontainers op onderstaande locaties:

- hoek Burgemeester Joostenlaan/Wilhelminalaan
- Faunasingel, bij Action
- Donderberg, bij winkelcentrum
- Keulsebaan
- Nassaustraat, bij Aldi
- Bergstraat, Oolderveste
- Schepen van der Smitzenstraat
- Crasbornplein, Swalmen
- Pastoor Zandersstraat, parkeerterrein, Swalmen

 

Blik aluminium

Blik en drankenkartons moeten gescheiden van het huishoudelijk afval worden aangeboden en kunnen samen met het plastic verpakkingsafval in de doorzichtige PMD-zak. Deze zakken zijn gratis af te halen bij diverse supermarkten en worden elke week bij u aan huis opgehaald.

PMD betekent plastic verpakkingsafval, metaal (blikjes) en drankenkartons.

Kijk voor meer informatie op www.roermond.nl/pmd 

Blik

Blikjes van soep, groente, vis, fruit, vlees, katten- en hondenvoer, (fris)drank en metalen doppen van glazen verpakkingen kunt u leeg en schoongespoeld in de gele blikcontainer werpen.

Drankenkartons

Vla, yoghurt, melk, appelsap of andere drankenpakken kunt u leeg en platgedrukt in de gele blikcontainer werpen.

Blik en drankenkartons komen samen in één container terecht. Via nascheiding worden de blikken en drankenkartons apart verwerkt.

In Swalmen staat aparte containers voor blik en drankenkartons.

Drankkarton

Drankenkartons kunt u plastgedrukt samen met leeg blik en plastic verpakkingsafval in de doorzichtige PMD-zak bewaren. Deze zakken worden elke week bij u aan huis opgehaald. Kijk voor de juiste ophaaldag van de PMD-zakken www.mijnafvalwijzer.nl 
Dit afval dient u te scheiden van het huishoudelijk restafval. 

Drankenkartons

Vla, yoghurt, melk, appelsap of andere drankenpakken kunt u leeg en platgedrukt in de gele blikcontainer werpen.

Blik en drankenkartons komen samen in één container terecht. Via nascheiding worden de blikken en drankenkartons geselecteerd en apart verwerkt.

In Swalmen staan aparte containers voor blik en drankenkartons.

Restafval & Groente, Fruit en Tuinafval

Voor restafval zie restafval en GFT zie GFT

Inzamellocaties

Hieronder staat een kaart afgebeeld van Google Maps. Door een icoon te selecteren worden de betreffende inzamellocaties getoond. Onder deze kaart staat nogmaals van elk type afval de inzamellocatie met het dichtsbijzijnde adres weergegeven.

Hieronder staat een lijst met de dichtsbijzijnde inzamelpunten in de buurt van uw postcode. Onder deze lijst vindt u een link waar u alle locaties in uw gemeente kunt bekijken

blik Donderbergweg ROERMOND

drankkarton Donderbergweg ROERMOND

textiel Donderbergweg ROERMOND

restafval Gershwinstraat ROERMOND

glas Beethovenstraat ROERMOND

MEER LOCATIES

Meer weten?

Heeft u vragen over de informatie binnen AfvalWijzer over het scheiden en/of inzamelen van uw afval, neemt u dan contact op met uw gemeente.